Korga Car Cleaning | Ceramic Coating
17196
page,page-id-17196,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive
 

Ceramic Coating

Ceramic-coating, wat is het en wat doet het?

 

Met deze uitleg hopen we meer duidelijkheid te scheppen over het hoe en wat met betrekking tot Ceramic Coating. De afgelopen jaren is Ceramic Coating een breder en algemener begrip geworden binnen de wereld van autolak bescherming. Maar tegelijkertijd merken wij dat men niet de exacte werking en de opbouw van het product kent. Via deze uitleg willen we daar meer duidelijkheid en inzage geven!
Zoals gezegd is Ceramic Coating de afgelopen jaren steeds bekender geworden en is de markt sterk gegroeid. Bovendien zijn het aantal merken dat vertegenwoordigd wordt in Nederland sterk toegenomen. Het scala aan producten dat predikt een Ceramic Coating te zijn wordt groter en groter, maar zijn al deze merken ook wel degelijk een vorm van “ Ceramic Coating ” en wat zijn dan de basis kenmerken zoals hardheid, slijtvastheid, duurzaamheid, etc? Wij benoemen hier alle eigenschappen waaraan een goed product moet voldoen, daarmee ziet u gelijk de vele voordelen van het product. Zelf kozen wij voor een merk MA-FRA Ceramic Coating dat wereldwijd vertegenwoordigd is en jaren lange ervaring heeft met uitvoering in de praktijk geteste resultaten.
Basisbestanddelen:
Het basisbestanddeel van de Ceramic Coating die wij aanbrengen is Siliciumdioxide (SiO2). De verwerking van dit bestandsdeel tot een Ceramic Coating is de meest geavanceerde technologie in autobescherming ooit ontwikkeld. Tot nu toe werd het vooral ingezet door veeleisende afnemers uit de elektronica industrie. Of het werd toegepast op treinen om ze te beschermen tegen graffiti en andere soorten vandalisme. MA-FRA slaagde er in om dit bestanddeel te verwerkingen in langdurige oppervlakten beschermende Ceramic Coating producten.
Hardheid:
De term Ceramic is afgeleid van de hardheid. Een gedroogde aangebrachte Coating is namelijk hard en ziet erg glashelder uit, vandaar de naam Ceramic Coating. De hardheid van een Ceramic Coating wordt vastgesteld aan de hand van de schaal van Mohs:
Meer uitleg over de schaal van mohs, klik hier

glassssGedroogde Ceramic Coating kristallen
Slijtvastheid:
Door de bovengenoemde hardheid van de Coating wordt het lak oppervlak voorzien een duurzame slijtvaste laag. De laag beschermt de lak tegen invloeden van buitenaf, denk hierbij aan: chemicaliën, uv-licht (verkleuring door zonlicht), teer, boomhars, inbranden van vogelpoep, strooizout, en andere factoren. In het meest extreem geval beschermt de Ceramic Coating zelfs tegen fijne krassen in het lak oppervlak. Om het theoretisch te onderbouwen; het heeft allemaal te maken met grip. De grip die bovengenoemde factoren hebben op het lak oppervlak verminderd. Dit komt doordat de Ceramic Coating de poriën van de lak vult, waardoor bovengenoemde factoren minder grip hebben op het lak oppervlak dan wanneer deze onbeschermd is.
De waterafstotende- en zelfreinigende-werking:
De bescherming van het lak oppervlak is niet het enige voordeel wat de Ceramic Coating met zich mee brengt. De Ceramic Coating heeft een hoge waterafstotende werking welke gehandhaafd blijft gedurende de gehele periode dat de Ceramic Coating aanwezig is op de lak. Dit geeft het mooie effect dat kleine waterdruppels blijven liggen op het lak oppervlak (dit wordt beading genoemd) en dat grotere hoeveelheden water razend snel van het lak oppervlak afglijden (dit wordt sheeting genoemd).
Dit is natuurlijk heel mooi om te zien maar het grotere voordeel zit hem in de vuilafstotende-werking ofwel de zelfreinigende-werking. Zoals gezegd worden de poriën van de lak gevuld en afgesloten wat de grip die vervuiling op het lak oppervlak heeft drastisch verminderd. Dit creëert de zelfreinigende-werking. Vuil hecht vele malen minder snel aan het lak oppervlak, hierdoor blijft de Auto, Caravan of Camper schoner. Door de verminderde grip van vuil aan het oppervlak is deze ook veel eenvoudiger schoon te maken. Zo zult u merken dat wanneer het lak oppervlak door u gereinigd wordt d.m.v. bijvoorbeeld hoge druk water deze al nagenoeg schoon zal zijn. Dit verminderd merkbaar de tijd die u nodig heeft om uw auto te wassen/onderhouden.

waterWaterafstotende werking

Glansgraad:
Nog een bijkomend voordeel van een Ceramic Coating is de glansgraad. De uitstraling van de lak of het behandelde oppervlak (kunststof, velgen, etc) veranderd. De glansgraad van een Ceramic Coating ligt hoger dan die van de originele lak. Bovendien verandert bijvoorbeeld de uitstraling van een metallic lak. De metallic deeltjes in de lak zullen beter naar boven komen. Bij donkere kleur wordt de kleur dieper, zo wordt bijvoorbeeld een unikleur zwarte auto echt diep zwart. De glansgraad blijft gedurende de gehele periode dat de Ceramic Coating op de lak zit hetzelfde.
glans-graad door ons behandelde auto met Ceramic Coatingglans

Duurzaamheid:
Voor het gemak zetten we de Ceramic Coating even af tegen een traditioneel wax of sealant product (voorheen de beste vorm van bescherming van het lak oppervlak). Ten opzichte van een wax of sealant product is een Ceramic Coating vele malen duurzamer en gaat deze dus langer mee. Waar een wax vaak een duurzaamheid heeft van maanden (gemiddeld 6 maanden) gaat een Ceramic Coating jaren mee!