Korga Car Cleaning | Vochtcontrole en Kitten
15726
page,page-id-15726,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive
 

Vochtcontrole en Kitten

Vocht & Vochtmeting

 

In een Camper op Caravan zit veel hout verwerkt, dus is het beter om het vocht buiten de deur te houden. Er zijn heel wat plaatsen waar vocht naar binnen kan dringen. Hierbij valt te denken aan de koppeling tussen wanden en vloer, de dak rail, het fietsenrek, raamrubbers, dakluiken en allerlei dak doorvoeren. Sommige fabrikanten brengen de dakplaat ‘overlappend’ aan. Dat wil zeggen dat het dak als een hoed over de wanden valt, wat de kans op lekkage kleiner maakt. Voor afdichting wordt een daarvoor geschikte kit gebruikt. Na verloop van tijd kan die kitlaag echter uitdrogen, waardoor de afdichting in gevaar komt. Als gevolg van schokken en trillen tijdens het rijden, krijgt een kitlaag het zwaar te verduren. Bij kit die op het dak wordt gebruikt, speelt zonlicht een grote rol. Ook raam en deurrubbers worden broos en gaan barsten. Een muffe lucht of schimmelvorming wijst op binnengedrongen vocht. Wanneer je op de binnenwand vochtkringen ziet ontstaan is het de hoogste tijd om actie te ondernemen. Voelt een wand zacht en zelfs sponsachtig, aan dan moeten er acute maatregelen worden genomen.

Meten is Weten

 

Een betrouwbare controle methode om vocht te meten is die met behulp van een vochtmeter. De meter wordt tegen de binnenwand van de Camper of Caravan gedrukt, waarna een waarde is af te lezen. Door de meter over de wand te schuiven is de plaats van een lekkage meestal op te sporen. De meter zegt overigens alleen iets over vochtconcentratie, niet over de al aangerichte schade daarvoor moet meestal eerst de beplating of de afdek strippen worden losgehaald.
Door regelmatig een controle met een vochtmeter te laten verrichten, kan waterlekkage in een vroeg stadium worden ontdekt. Vaak zijn de gevolgen dan minder rampzalig. Daarom zou een vochtmeting eigenlijk deel moeten uitmaken van elke onderhoudsbeurt. In de praktijk is dat echter nog niet het geval.
Wij maken gebruik van de nieuwste vochtmeet apparatuur.

Kitten en Lijmen

 

Niet elke kit is geschikt om een Camper of Caravan mee af te dichten, voor daken zijn andere middelen nodig dan bv kunststofdelen en voor ramen weer andere methoden of kitten / lijmen.
Wij hebben in de loop derĀ jaren dat wij bezig zijn verschillende problemen voorbij zien komen van afdichtingen met stopverf, lijmen, vloeibare dakbedekking tot aan siliconenkit aan toe, al deze wagens hebben wij voorzien van de juiste afdichtings kit en in alleĀ gevallen was het probleem opgelost.