Polijsten

Waarom een auto polijsten en waxen ?

Nu de lente er is en de zomer in aantocht is en de zon goed op de lak van je auto staat, is het een goed moment om je te verdiepen in het polijsten en waxen van de autolak. We zijn het gehele jaar door de wasstraat gereden om de auto te wassen en nu is het tijd om de puntjes op de i te zetten. kleine krasjes en swirls maken de lak dof waardoor de schittering weg is en uw autolak en “vermoeid”uitziet. Hieronder in het kort waarom je een auto moet polijsten, of waarom juist niet. Door op de link te klikken lees je waarom je een auto moet polijsten en waxen.

Wanneer de auto polijsten

Het simpele antwoord op deze vraag is om de lak weer glad en gaaf te krijgen. Het kan zijn voor je eigen genot, of om de waarde van je auto iets op te krikken voor de verkoop. Bij het polijsten van een auto is het mogelijk om kleine krasjes en doffe plekken weg te halen. In essentie haal je een heel dun laagje van de lak weg, zodat een mooie, frisse laag weer tevoorschijn komt.

Zijn er ook redenen om het niet zelf te doen?

Drie redenen om het niet zelf te doen:
1) Omdat de lak te dun is
2) Of omdat je het zelf niet goed kunt.
3) Omdat het ontbreekt aan professioneel gereedschap

WAT KOST HET POLIJSTEN VAN EEN AUTO?

Er valt geen vaste prijs te noemen voor het laten polijsten van een auto. Elke aanbieder hanteert net even andere prijzen en pakketten, en het bedrag is vaak afhankelijk van het formaat van de auto. Hou er rekening mee dat de prijs van een auto polijsten al snel minimaal 125,00 euro zal bedragen, gezien het aantal uur dat eraan besteed moet worden. Niet elke poetser gaat even zorgvuldig te werk en er rijden zat auto’s rond met swirls in de lak die zijn gezet door iemand die een professional pretendeerde te zijn.
Nadat de autolak weer blinkt, is het verstandig om de auto in de wax te zetten, en je kunt een Ceramische Coating overwegen.
De prijs van een auto polijsten loopt dus redelijk vlot op. Zeker als je niet zeker bent van je eigen kunnen, is het misschien zelfs voordeliger om het te laten doen door een expert.

Interesse in deze behandeling?
Neem contact op voor een passend advies en/of offerte. info@korgacarcleaning.nl