Polijsten

Mechanisch wassen

Grote kans dat u voor het gemak wel meer dan eens door de wasstraat bent gereden. U bespaart tijd en hoeft zelf niet aan de slag.
Maar let op! de resultaten zijn over het algemeen niet al te best… De grote borstels bereiken nooit alle kleine, lastige hoekjes en kiertjes.

Daarnaast heeft u grote kans op roestvorming na een bezoekje aan de wasstraat.

Een ander nadeel van het gebruiken van de wasstraat of wasserette is dat een auto wasstraat-krasjes in de lak kan krijgen dit is vaak het geval bij wasboxen met borstels de versleten haren die tegen je auto ronddraaien zorgen voor swirls, dit zijn kleine ronde krassen in de autolak die er vrij lastig uit gaan alleen een goede polijst behandeling zorgt ervoor dat deze swirls weer uit de autolak zullen verdwijnen.
Door onze uitgebreide kennis kunt u met elk voertuig bij ons terecht voor een professionele auto poetsbeurt. 

Wanneer de auto polijsten

Wanneer is het verstandig om uw auto te polijsten?
Als de lak van uw auto in de loop van de jaren dof is geworden en krassen heeft opgelopen, dan laat u uw auto polijsten. Polijsten is eigenlijk niets anders dan een heel dun laagje van de lak afschaven.
Door deze behandeling worden kleine krasjes en beschadigingen verwijderd en wordt de lak weer egaal.

 

Een egale lak kan het licht beter reflecteren en hierdoor krijgt de lak zijn glans weer terug.
Bij diepere krassen volstaat het polijsten van de lak niet en zal er gebruik moeten worden gemaakt van een andere hersteltechniek.
Kleine krasjes en beschadigingen op de lak van uw auto zijn bijna niet te voorkomen. Misschien strijkt uw sleutelbos per ongeluk langs het portier of raakt u zijdelings een struik waardoor de lak licht beschadigt raakt. Speciaal voor dit soort oppervlakkige schades en krasjes is polijsten dé beste oplossing. Waarom? Het is een stuk goedkoper dan wanneer u de auto opnieuw zou laten spuiten en het resultaat is hetzelfde: uw auto zal er weer als nieuw uitzien!